Polițiștii precizează că în mașină se aflau trei bărbați cu vârste de 49, 26 şi 19 ani, domiciliați în municipiul Brăila. În timpul controlului, au fost găsite 30 de kilograme droguri de tip 3-CMC (20 de kilograme erau în interiorul roții de rezervă a autoturismului, iar 10 sub scaunul conducătorului auto). 

Valoarea pe piaţă a acestui drog, care urma să fie comercializat în judeţele Galaţi şi Brăila, este de aproximativ 600.000 de euro, iar, la nivel naţional, această captură este cea mai mare de până acum, explică IPJ Galați.

Substanța 3-CMC, cu denumirea de “Cristal”, a fost introdusă în categoria drogurilor de mare risc (precum cocaina, heroina) printr-o modificare legislativă din martie 2023, iar până atunci era încadrată ca substanță psihoactivă, ceea ce însemna că pedeapsa era mică pentru traficarea substanţei (de la 6 luni la 3 ani de închisoare). După modificările legislative din martie 2023, pentru traficarea acestui drog, dacă se dovedește că suspecţii l-au și introdus în țară, pedeapsa aplicată poate fi de la 10 la 20 de ani de închisoare.

Foto: DIICOT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday