Vânzarea propusă va îmbunătăți capacitatea Bulgariei de desfășurare rapidă a infanteriei. Sofia va folosi această capacitate îmbunătățită pentru a-și consolida mijloacele interne de apărare și pentru a descuraja amenințările regionale”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

Tranzacția are loc la aproximativ o lună după ce Bulgaria, care deține în cea mai mare parte arme și vehicule de producție sovietică, a fost de acord să trimită în jur de 100 de transportoare blindate pentru trupe în Ucraina.

Cele 100 de vehicule furnizate Kievului marchează primul transfer militar major către Ucraina din partea Bulgariei, țară cu legături istorice cu Rusia și cu un guvern “reticent” în ceea ce privește acordarea de ajutoare militare Kievului.

În ultimul an, SUA au intensificat vânzările de echipamente militare către Ucraina și țările membre NATO, pe fondul războiului lansat de Rusia. Departamentul de Stat al SUA a aprobat în urmă cu două săptămâni vânzarea a 96 de elicoptere de atac Apache către Polonia, pentru 12 miliarde de dolari.

Sursa: AFP

Sursa Foto: Entomo / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday