Deși țânțarii tigru sunt răspândiți în sudul țării de mai mulți ani, este pentru prima dată când în capitală au loc acțiuni de dezinsecție, prin fumigație, pentru a scăpa de insectele care transmit virusul Zika și febra Denga. 

În sud-estul și nord-estul Parisului, drumurile au fost închise și oamenii au fost rugați să rămână în case, joi dimineață și joi seară, în timp ce echipele de intervenție au pulverizat insecticid în copaci, spații verzi și alte zone de reproducere a țânțarilor. În zonele vizate, locuiesc două persoane care au făcut febră Denga, una dintre ele în urma unei călătorii în strâinătate. Dacă un țânțar mușcă o persoană care a luat un virus, atunci insecta devine purtătoare a bolii.

Astfel de operațiuni au loc frecvent în orașele tropicale și devin din ce în ce mai dese în Europa, pe măsură ce țânțarii tigru, cu loc de origine în sud-estul Asiei, se răspândesc pe continentul european. Oamenii de știință spun că fenomenul a fost facilitat, într-o anumită măsură, de temperaturile mai ridicate, pe fondul încălzirii globale.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday