Aurubis a transmis, într-un comunicat, că a fost ţinta unei “activităţi infracţionale”, după ce a constatat că există “diferenţe semnificative” între stocurile şi transporturile de cupru, în cadrul activităţii de reciclare din Hamburg. Deși menţionează că, în prezent, daunele financiare nu pot fi stabilite cu exactitate, Aurubis nu exclude posibilitatea ca acestea să fie de ordinul a sute de milioane de euro.

Producătorul a precizat că a implicat Oficiul de Stat pentru Investigații Penale din Germania şi a demarat inclusiv investigații cu experţi din cadrul companiei, pentru a înțelege mai bine ce s-a întâmplat, după ce a descoperit “indicii că există lipsuri masive de metal”. De asemnea, explorează metode de îmbunătățire a securității la locațiile sale din Hamburg. 

Aurubis a anunțat, încă din luna iunie, că a fost ținta unor “activități infracționale din trecut”, ceea ce a determinat autorităţile din Hamburg să investigheze actualii și foștii angajați și contractori ai firmei. La acel moment, compania transmisese că investighează “o presupusă rețea infracţională, care sustrage materii prime care conţin metale prețioase, prelucrate de procesele de producție”. Nu este clar dacă cazurile de furt anunțate în prezent sunt sau nu separate de cel din iunie.

Producătorul german estimează că din această cauză nu va atinge ținta de profit brut de 450-550 de milioane de euro, pentru anul fiscal care se încheie la sfârșitul lunii septembrie.

Aurubis produce aproximativ 1,1 milioane de tone de foi de cupru pe an şi este cea mai mare firmă care produce, reciclează şi topeşte cupru din Europa, cu unităţi de prelucrare pe întreg continentul, inclusiv un mare complex în sudul orașului Hamburg. Anul trecut, a înregistrat venituri de 18,5 miliarde de euro.

Sursă: Financial Times

Foto: Editor77 | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday