BAE Systems a transmis, într-un comunicat, că deschiderea unui sediu în Ucraina îi va permite să lucreze în mod direct cu Kievul şi să identifice şi alţi potențiali parteneri. Adaugă că, în cele din urmă, planul este de a produce obuziere de 105 mm, precum L119, dar şi alte tipuri de armament uşor, pe teritoriul ucrainean. În plus, a precizat că va colabora cu Armata Ucraineană “pentru a înțelege mai bine necesităţile de armament ale acesteia”

L119 poate lovi ținte aflate la o distanță de până la 19 km. Este eficient împotriva blindatelor ușoare și a infanteriei, având totodată posibilitatea de a fi mutat rapid pe câmpul de luptă. 

“Dezvoltarea propriei noastre producții de armament este o prioritate de top […] Cele mai bune arme care îi ajută în prezent pe soldaţii ucraineni să apere ţara ar trebui să fie produse pe teritoriul naţional”, a transmis Volodimir Zelenski pe reţelele sociale, în urma unei întâlniri cu directorul executiv al BAE.

Anunțul vine la câteva zile după ce Ucraina a semnat o declarație comună cu Suedia, pentru a consolida cooperarea în ceea ce privește producția și operarea blindatelor CV90, fabricate de filiala suedeză a BAE. 

BAE oferă în prezent instruire, sprijin și servicii de reparații pentru forțele armate ucrainene şi a fabricat o mare parte din echipamentele pe care guvernele occidentale le-au furnizat Ucrainei de la începutul războiului.

Surse alternative: Reuters, BAE Systems

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday