Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila, a susținut o conferință de presă în care a informat că guvernul a adoptat o ordonanță de urgență privind acordarea de indemnizații și sporuri personalului medical care efectuează gărzi.

Au fost niște precizări legate de acordarea acelor indemnizații, sporuri, personalului medical, medicilor care efectuează gărzi – în valoare de 500 până la 1.000 de lei. Am introdus o nouă categorie pe care nu trebuie în niciun fel să o marginalizăm, dimpotrivă, trebuie s-o încurajăm să lucreze şi să rămână în sistemul de sănătate în România. Se vor acorda indemnizaţii la jumătate din valoarea pentru un medic specialist, adică între 250 şi 500 lei, pentru efectuarea de gărzi de către medicii rezidenţi”, a precizat ministrul Sănătății.

Oficialul a mai transmis că noua lege implică și acordarea unor sporuri în valoare de 500 de lei pentru asistenții medicali, moașe și alte categorii de personal medical. Alexandru Rafila a menționat că “este vorba de renunţarea la includerea în plafonul de 30% pentru sporuri a tuturor acestor indemnizaţii care sunt acordate în acest moment, încât să nu mai existe niciun fel de impediment în acordarea lor”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday