Ben Wallace și-a anunțat, astăzi, într-o scrisoare adresată prim-ministrului Rishi Sunak, demisia din funcția de Secretar al Apărării, după patru ani în funcţie. Afirmă că Ministerul britanic al  Apărării “se află, din nou, pe cale de a deveni iar de talie mondială, cu oameni de calitate”

În scrisoare se mai arată că “după o lungă perioadă de reflecție, am luat decizia să mă retrag. Mi-am câștigat mandatul în 2005 și, după atâția ani, a sosit momentul să investesc în părțile vieții pe care le-am neglijat și să explorez noi oportunități […] Ministerul Apărării pe care îl las este acum mai modern, mai bine finanțat și mai încrezător decât organizația pe care am preluat-o în 2019″. 

Premierul Rishi Sunak l-a numit pe Grant Shapps în funcție, pentru a ocupa locul lui Wallace. Shapps ocupa funcția de secretar pentru Securitate Energetică în cabinet, iar anterior a fost ministru de Interne (timp de șase zile în cabinetul lui Liz Truss), ministru de Afaceri, ministru al Transporturilor și președinte al Partidului Conservator.

Wallace şi-a anunţat decizia încă din iulie când a spus că “nu va mai candida şi data viitoare”. A exclus totuşi, la vremea aceea, posibilitatea unei retrageri “premature”, care să forţeze organizarea unor alegeri parțiale pentru Rishi Sunak, “pe care îl susține în continuare”.

Wallace a jucat un rol-cheie în răspunsul la invazia Rusiei în Ucraina, inclusiv prin administrarea transferului de arme și vehicule către Kiev.  Ben Wallace a ocupat această funcție mai mult timp decât orice alt secretar al apărării dinaintea sa.

Surse alternative: The Guardian, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday