Update ora 11:30: Numărul morților în urma incendiului din centrul Johannesburg a crescut la 63, potrivit serviciilor de urgență ale orașului. Focul a fost stins, iar serviciile de urgență desfășoară operațiuni de recuperare. Cauza incendiului este investigată.

Știrea în forma inițială:

Cel puțin 52 de persoane au murit, într-un incendiu produs la o clădire cu mai multe etaje din Johannesburg. Alte 43 de persoane sunt rănite, iar autoritățile se așteaptă la o agravare a bilanțului. Este vorba de o clădire de locuințe, în interiorul căreia autoritățile spun că existau mai multe “așezări informale”, sugerând că nu se poate ști cu exactitate câți oameni erau în interior la momentul izbucnirii focului. Un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență a declarat că o operațiune de căutare și recuperare este în desfășurare și că “probabil, numărul morților va crește”.

Nu este clar deocamdată ce a provocat incendiul. Deși acesta a fost stins, clădirea încă era cuprinsă de fum, la primele ore ale dimineții, ceea ce îngreunează căutarea persoanelor care, eventual, au scăpat de flăcări, dar riscă să moară intoxicate de fum.

Este a patra clădire veche care arde în ultimele la luni la Johannesburg, cel mai populat oraș din Africa de Sud.

Surse alternative: The Guardian, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday