The Wall Street Journal a aflat că Procurorul Districtului de Sud al statului New York a solicitat informații despre beneficiile personale primite de Musk, mai exact despre cât a cheltuit Tesla din fondurile companiei pentru ceea ce compania numește “Proiectul 42”, care implică o construcţie vastă din sticlă în Austin, Texas. Comisia pentru Valori Mobiliare (SEC) a deschis, de asemenea, o anchetă civilă.

WSJ arată că, în cadrul firmei, proiectul secret (“Project 42”) era descris ca un spaţiu de locuit pentru directorul executiv, Elon Musk, și a fost inițiat anul trecut, când angajaţii firmei au elaborat planuri de construcţie a unei clădiri spațioase din sticlă, în apropierea sediului central al producătorului auto din zona Austin. Aceste planuri prevedeau mai multe forme ale clădirii, printre care un hexagon răsucit şi o “cutie mare”, care pare să includă o zonă rezidențială. 

În iulie, relatează WSJ, angajaţii au raportat că a fost plasată o comandă de milioane de dolari pentru panouri de sticlă de format mare. Acest lucru a ridicat suspiciuni şi a dus la o investigație internă a membrilor consiliului de administrație Tesla, cu privire la o posibilă utilizare abuzivă a resurselor companiei. Rezultatul investigației interne nu este cunoscut. 

Normele pieței de valori mobiliare impun companiilor listate să dezvăluie tranzacțiile de peste 120 de mii de dolari, dacă o anumită persoană din cadrul companiei, cum ar fi un director executiv, ar putea avea un interes personal. Reglementările impun, de asemenea, ca orice avantaje sau beneficii personale cu o valoare mai mare de 10 mii de dolari plătite directorilor executivi să fie dezvăluite investitorilor. 

Sursă: The Wall Street Journal

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday