Uraganul Idalia a început ca o furtună tropicală și a crescut în intensitate marți, la o zi după ce a traversat vestul Cubei, unde a provocat evacuări în masă, inundații și pene de curent. În prezent, este clasificat drept furtună de categoria 3 “extrem de periculoasă”, cu vânturi de până la 207 km/h, care pot fi devastatoare.

Miercuri după-amiază (după ora României), Idalia a lovit Florida. Meteorologii estimează că intensitatea acestuia va slăbi și, în cele din urmă, se va transforma din nou într-o furtună tropicală, pe măsură ce se va deplasa spre nord-est și apoi spre est, trecând de sudului Georgiei și al Carolinei de Sud și ieșind în Oceanul Atlantic.

Ron DeSantis, guvernatorul statului, a declarat miercuri seară (după ora României) că peste 250 de mii de locuințe au rămas fără electricitate. La momentul respectiv, nu au fost raportate decese. Operatorii americani de zbor au anulat o mie de curse, iar alte 2.000 au avut întârzieri. Aeroporturile din Tampa, Clearwater și Tallahassee și-au suspendat activitatea.

Surse alternative: Reuters, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday