Ministerul rus al Apărării susține că șase regiuni rusești au fost atacate de drone ucrainene, miercuri dimineața, în ceea ce pare a fi cel mai mare atac de acest fel pe teritoriul Rusiei, de la începutul războiului. Au fost vizate un aeroport din vestul regiunii Pskov (la granița cu Estonia), precum și regiunile Moscova, Oriol, Briansk, Riazan și Kaluga.

Potrivit surselor ruse, circa 10 drone ar fi lovit aeroportul din Pskov, aflat la aproximativ 50 de km de Estonia, provocând un incendiu masiv în care au fost avariate patru avioane de transport Il-78. Toate aeroporturile Moscovei au fost închise.

De asemenea, autoritățile ruse de ocupație din Crimeea anunță că un atac cu drone a vizat orașul Simferopo, dar acestea ar fi fost interceptate.

La rândul ei, Rusia a atacat cu drone Kievul. La primele ore ale dimineții de miercuri, Vitali Klitschko, primarul capitalei ucrainene, a scris pe Telegram că resturi ale unor ținte aeriene distruse de apărarea antiaeriană au deteriorat mai multe clădiri din Kiev. Un magazin și o clădire administrativă au luat foc. Ulterior, primarul a revenit și a anunțat că două persoane au fost ucise, într-o clădire nerezidențială. Corespondentul AFP a scris că cel puțin trei explozii puternice s-au auzit în centrul Kievului.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday