Așa-numitele legi de “neutralitate a nutrienților”, care au ca scop limitarea poluării cu nutrienți, au fost criticate de dezvoltatori și de unii parlamentari conservatori pentru că blochează construcția de case. Legile au fost introduse în 2017, când Marea Britanie era încă membră a UE, și au fost concepute pentru a asigura că dezvoltatorii nu scurg nutrienți în zonele umede și în apele din zonele protejate.

Guvernul a decis că va elimina aceste legi, care au fost instituite ca măsură de protejare a apelor, prin limitarea poluării cu substanțe chimice. Ecologiștii avertizează că măsurile nu vor face decât să intensifice poluarea.

Premierul Rishi Sunak a declarat că “anunțul de astăzi va oferi un impuls de 18 miliarde de lire sterline economiei noastre și va sprijini zeci de mii de locuri de muncă, iar noi suntem capabili să facem acest lucru pentru că, anterior, o veche hotărâre a UE disproporționată și prost direcționată a blocat contruirea acestor locuințe”.

Potrivit guvernului, deși nutrienții care reprezintă “o problemă reală”, contribuția adusă de noile locuințe este “foarte mică”. Marea Britanie se luptă de zeci de ani cu o ofertă insuficientă de locuințe, motiv pentru care își propune să construiască peste o sută de mii de locuințe noi până la finalul deceniului. 

Surse: Reuters, Sky News

Sursa foto: Nikonlike | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday