Update ora 13:15. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 anunță efectuarea urmăririi penale față de Clotilde Armand, pentru folosirea funcției în favoarea unor persoane, în formă continuată (5 acte materiale). Ancheta a fost deschisă ca urmare a sesizării formulate de Agenția Națională de Integritate.

Potrivit comunicatului de presă citat de Agerpres, există probe din care rezultă suspiciunea că:

  • suspecta a semnat o dispoziţie prin care s-a desemnat manager al proiectului “îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie “, cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 şi, ca urmare a acestui act a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităţilor prestate în calitatea de manager de proiect;
  • suspecta a semnat o dispoziţie prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii aprilie 2022, cu suma de 3.744 Iei, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei;
  • suspecta a semnat o dispoziţie prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii mai 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei;
  • suspecta a semnat o dispoziţie prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii iunie 2022, cu suma de 3.744 lei, pentru timpul lucrat în luna iunie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând Totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei;
  • suspecta a semnat o dispoziţie prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii iulie 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

    Știrea în formă inițială. Clotilde Armand a confirmat că i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect. “Am venit la parchet la solicitarea domnului procuror pentru a lămuri situația de la ANI, bazată pe plângerea fostului primar Dan Tudorache. Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, pentru că așa este procedura. De ce? Pentru că aș fi fost remunerată ilegal cu 3.000 euro într-un proiect european în care am implementat măsuri anticorupție la Primăria Sectorului 1″, transmite primarul Sectorului 1.

    Clotilde Armand susține că proiectul respectiv a fost implementat conform legii și “a fost finalizat cu succes”, în primăvară, iar 60 de funcționari publici au participat la cursuri de formare în domeniul prevenirii corupției. “Am contestat în instanță raportul ANI. Am încredere în Justiție. Nu mă opresc și continuăm”, conchide primarul.

    Reamintim, în noiembrie 2022, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul pe motiv că primarul Sectorului 1 a obținut 19 mii de lei după ce s-ar fi numit singură managerul unui proiect cu fonduri europene, fiind bănuită de incompatibilitate și conflict de interese.

    Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

    Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

    Susține echipa Biziday