Conform ANM, în sudul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei și partea continentală a județului Constanța se vor înregistra temperaturi maxime de 37-39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 – 22 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Codul Galben de caniculă vizează nordul Crișanei, vestul Maramureșului, Transilvaniei și al Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei și local Dobrogea. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 21 de grade.

De asemenea, până marți la ora 16, este în vigoare un Cod Galben de instabilitate atmosferică în sud-vestul țării. Ulterior, după ora 16, furtunile se vor extinde în tot vestul țării. În județele vizate de Cod Portocaliu, vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70-80 km/h), pe alocuri vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35-40 l/mp și izolat peste 50-60 l/mp.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday