Cel mai mare producător auto din lume anunță, marți dimineața, că 12 din cele 14 fabricile ale sale din Japonia și-au suspendat activitatea, urmând ca și celelalte două să se oprească pe parcursul zilei. Comunicatul informează că Toyota cercetează, la momentul actual, cauza problemei şi că “suspendarea operaţiunilor, probabil, nu a fost cauzată de un atac cibernetic”.

Potrivit Reuters, care citează un purtător de cuvânt al companiei japoneze, sistemul intern de coordonare a producției nu a mai permis unităților să comande piesele și componentele necesare producției. Deși cauza defecțiunii nu este clară, Reuters mai arată că firmele japoneze au fost în alertă în ultimele zile, după ce unele dintre ele au primit mesaje de amenințare.

Cele 14 uzine ale Toyota din Japonia realizează aproximativ 13.500 de vehicule pe zi, o treime din producția globală a companiei. Aceasta încă se află în proces de redresare, după ce a fost nevoită să reducă producția din cauza penuriei de semiconductori. În prima jumătate a anului, producția din Japonia a producătorului auto a crescut cu 29%.

Anul trecut, Toyota şi-a mai suspendat operațiunile pentru o zi, când unul dintre furnizorii săi a fost atacat cibernetic.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday