Tribunalul Național al Spaniei informează că “procurorii au deschis o anchetă preliminară pentru a cerceta faptele comise de Luis Rubiales, care ar putea constitui o infracțiune de agresiune sexuală”. Instanța a mai transmis că Jennifer Hermoso, jucătoarea sărutată de șefului Federației de Fotbal, va fi contactată pentru a i se oferi șansa de a depune o plângere.

Tribunalul a deschis ancheta ținând cont de “natura fără echivoc” a declarațiilor lui Hermoso, a căror semnificație juridică urmează să fie stabilită: “Având în vedere declarațiile publice făcute de Jennifer Hermoso, actul sexual la care a fost supusă de Luis Rubiales nu a fost consimțit”.

Guvernul spaniol a cerut Tribunalului Sportiv Spaniol să-l suspende pe Rubiales din funcție. Atât Tribunalul Sportiv, cât și Federația Spaniolă de Fotbal se vor reuni pentru a lua mai multe decizii în acest caz.

Sâmbătă, FIFA l-a suspendat temporar din funcție pe Luis Rubiales. Cu o zi înainte, jucătoarele naționalei feminine au declarat că refuză să mai joace vreun meci până când acesta nu va demisiona.

Surse: BBC, Barron’s

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday