Direcția Națională Anticorupție (DNA) transmite că a deschis două dosare penale, în urma sesizărilor din oficiu, în legătură cu autorizarea stației GPL din Crevedia, unde sâmbătă au avut loc două explozii.

Cele două anchete au ca obiect “săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL”.

Procurorii specifică faptul că urmărirea penală se desfășoară in rem, adică vizează faptele, și, prin urmare, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Duminică, Parchetul General a anunțat că anchetează incidentul și că “efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru”.

În urma celor două explozii, au decedat două persoane și au fost rănite 56, din care peste 40 sunt pompieri, jandarmi și polițiști. 12 dintre persoanele rănite au fost transferate la spitale din străinătate.

Foto: Octav Ganea/Inquam

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday