”Începând din anul 2020 și până în prezent, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, nu au fost înregistrate sesizări, petiții, informări sau audiențe de la cetățeni sau alte instituții, referitoare la activitatea desfășurată la imobilul unde s-a produs tragicul eveniment din localitatea Crevedia.

De asemenea, încă din anul 2022, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a dispus ca aparatele folosite pentru măsurarea vitezei de deplasare și supraveghere a traficului rutier să fie utilizate doar din autospecialele de poliție inscripționate, astfel că nu se confirmă afirmațiile referitoare la faptul că o autospecială neinscripționată ar fi acționat în proximitatea imobilului, din localitatea Crevedia”, informează IPJ Dâmbovița.

Precizarea IPJ Dâmbovița vine după ce în spațiul public au apărut informații cu privire la utilizarea unei autospeciale de poliție neinscripționată, în proximitatea producerii evenimentului din localitatea Crevedia.

Reamintim că Stația GPL care a explodat la Crevedia era oficial închisă de trei ani, dar funcționa ilegal. Activitatea trebuia sistată din octombrie 2020, după ce ISU a constatat mai multe nereguli, i-a aplicat amenzi consecutive, iar apoi i-a retras autorizația.

Prima deflagrație s-a produs în timp ce doi angajați transferau GPL între două cisterne, în incinta stației, când, sub una dintre ele, a apărut o sursă de foc.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday