Gimnasta, în vârstă de 26 de ani, a doborât astfel un record vechi de aproape un secol. Simone Biles a acumulat cu patru puncte mai mult decât cea de-a doua gimnastă clasată, Shilese Jones, și a fost singura concurentă de la San José care a obținut în cele două zile de concurs două note de 15 sau mai mari.

După triumful de la San José, gimnasta a declarat: “Am fost foarte încântată. Nu mă gândesc la cifre, ci la performanța mea”.

Stabilirea unui nou record de către Biles vine la zece ani după ce a realizat prima ei performanță. Biles a devenit pentru prima dată campioană a SUA la individual compus în 2013, iar în 2012 a egalat recordul lui Alfred Jochim.

Campioană mondială de 19 ori, a revenit în competiție la începutul acestei luni, după o pauză de doi ani. Gimnasta a declarat că a rezervat acest timp “sănătăţii sale mintale”, după ce a suferit un blocaj mental, care i-a afectat percepţia spaţială (“the twisties”), destul de răspândit printre atleți. Din această cauză, a fost nevoită să se retragă din cinci dintre cele șase finale ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2021. 

Biles, care a reușit să câștige o medalie de bronz la bârnă și una de argint pe echipe la Tokyo, nu a precizat încă dacă va concura la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris.

Surse alternative: Sky News, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday