Cele două modele de inteligență artificială ale companiei tehnologice din China, Qwen-VL și Qwen-VL-Chat, vor fi open-source și vor putea fi folosite de către cercetători, cadre universitare, academicieni și de alte companii din industrie pentru a-și dezvolta propriile aplicații bazate pe AI.

Qwen-VL este capabil de a răspunde la întrebări deschise legate de diferite imagini și poate genera mesaje text pe baza unor imagini. Între timp, versiunea Qwen-VL-Chat este capabilă de “interacțiuni mai complexe” cum ar fi compararea mai multor imagini și “întreținerea unei conversații cu multe întrebări”.

Grupul chinez susține că modelul de inteligență artificială dezvoltat poate rezolva ecuații matematice prezentate într-o imagine și poate genera poze pe baza altor fotografii introduse de utilizator. Spre exemplu, scrie CNBC, la introducerea unei imagini cu un semn specific spitalelor din China, inteligența artificială a reușit să răspundă la întrebări legate de semn și să localizeze anumite departamente ale spitalelor prin interpretarea imaginii. 

Ultimele două modele de AI ale Alibaba sunt construite cu ajutorul limbajului Tongyi Qianwen, lansat la începutul acestui an. Decizia de a pune la dispoziția publicului larg cele două modele va ajuta compania să atragă cât mai mulți utilizatori, pe măsură ce Alibaba încearcă să ia parte la cursa globală pentru poziția de lider în domeniul tehnologiei.

Sursa: CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday