Miliardarul Terry Gou, fondatorul grupului taiwanez Foxconn, spune că va intra în cursa de anul viitor ca independent, deși a încercat să obțină nominalizarea principalului partid de opoziție, care acum este în favoarea unei cooperări cu China. El a încercat și în 2019 să candideze pentru funcția de președinte, dar nu a reușit să obțină nici atunci nominalizarea, așa că acum trebui să strângă 290 de mii de semnături.

Gou critică partidul DPP, aflat la guvernare, și susține că trebuie evitat cu orice preț un război cu China: “Taiwanul nu trebuie să devină Ucraina și nu voi lăsa Taiwanul să devină Ucraina. Dacă îmi acordați patru ani, vă voi aduce 50 de ani de pace”, a declarat acesta în încercarea de a obține suportul alegătorilor.

Deși a renunțat la funcția de director executiv al Foxconn în 2019, miliardarul de 72 de ani încă deține o mare parte a acțiunilor companiei. Averea sa este estimată la aproximativ 7 miliarde de dolari, iar Foxconn, care are 12 fabrici în China continentală, este furnizor al unor mari companii de electronice, dar mai ales al Apple.

Terry Gou spune că este dispus “să își sacrifice” bunurile și activele personale din China, în cazul unui atac al acesteia asupra insulei taiwaneze. 

Surse: Deutsche Welle, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday