Update: Trei militari ai Marinei SUA au fost murit și 20 au fost răniți, după ce un elicopter s-a prăbușit în timpul exercițiilor din Australia.

Știrea în forma inițială: Conform informaţiilor preliminare, aeronava s-a prăbuşit în jurul orei locale 11, în apropiere de insula Melville. Elicopterul participa la un exerciţiu comun, “Predators Run”, la care operează 2.500 de militari din Australia, Statele Unite, Indonezia, Filipine și Timorul de Est. 

Autorităţile au transmis că incidentul se află în curs de investigare. “În acest stadiu critic timpuriu, ne concentrăm pe răspunsul la incident și pe asigurarea siguranței celor implicați. Mai multe informații vor fi furnizate atunci când va fi cazul”, au menţionat acestea.

Forțele de apărare australiene au confirmat că la bordul elicopterului se aflau doar militari americani, la momentul prăbușirii. 

Conform Sky News, exercițiile vor fi suspendate în urma accidentului.

Luna trecută, patru soldați australieni au fost uciși, în timpul unor ample exerciții bilaterale, când elicopterul lor s-a prăbușit în ocean în largul coastei Queensland.

Surse alternative: BBC, Sky News, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday