Compania care se ocupă cu colectarea gunoiului din oraș a transmis că a lansat o operațiune de deratizare și curățenie pentru a se asigura că oamenii sunt în siguranță în apropierea unuia dintre cele mai vizitate obiective turistice din Italia, întrucât există aproximativ șapte milioane de șobolani în oraș, adică de 2,5 ori mai mulți decât locuitori. Spațiile verzi din proximitate vor fi curățate, iar în canale, spații frecventate de șobolani, vor fi amplasate capcane.

Potrivit autorităților, creșterea numărului de turiști din această vară și valul de căldură au dus la creșterea cantității de gunoi, care a favorizat înmulțirea rozătoarelor. Roma se confruntă cu o criză a gunoiului de mai mulți ani.

Primăria a publicat fotografii cu personalul de curățenie care adună grămezi de sticle de plastic cu apă, cutii de băutură și alte resturi în fața celui mai mare amfiteatru din Imperiul Roman.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday