Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați, au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a 7 inculpați și măsura controlului judiciar față de alți 15 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, complicitate la fraudă informatică în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, trafic de droguri de risc în formă continuată și trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

În perioada octombrie 2022 – iunie 2023, în București și localitățile limitrofe ce aparțin de județul Ilfov și județele Giurgiu și Dâmbovița, grupul de persoane care au creat site-uri false asemănătoare site-urile originale ale unor unități bancare, au reușit să păcălească peste 40 de persoane, care au accesat paginile falsificate și și-au introdus datele conturilor bancare deținute.

Ulterior, inculpați au transferat sumele de bani din conturile persoanelor vătămate în conturi deschise la alte bănci. După efectuarea operațiunilor financiare frauduloase, au retras o mare parte din sumele de bani de la bancomate din București și Timișoara. Persoanele vătămate au fost prejudiciate cu sumele de 2.228.847 lei și 44.543 euro,

Au fost puse în aplicare 36 de mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Călărași, Ilfov, Galați, Bacău, Timiș și municipiului București, fiind identificate și ridicate unități de calcul tip laptop, carduri și documente bancare, telefoane mobile, ceasuri de lux, sume de bani în lei și în euro, precum și arme albe. Au fost descoperite și ridicate droguri de mare risc.

La data de 25.08.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați, a dispus arestarea preventivă a celor 7 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday