CNAIR a transmis un comunicat de presă prin care anunță restricțiile de circulație pentru autovehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone, pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele: Călărași, Ilfov, București, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș – Severin, Hunedoara, Timiș, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Mramureș, Botoșani și Iași.

Precizează că măsurile vin ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu – val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat. “Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă“, transmite CNAIR.

Sunt exceptați de la măsură transporturile de persoane, de animale vii și de produse perisabile, vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturi funerare, poștale, de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanți, de mărfuri sub temperatură controlată, pentru tractări vehicule avariate, cele pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării, transporturi apă îmbuteliată, transporturi produse provenite din exploatări agricole și transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday