Toate cele 23 de jucătoare din echipa națională de fotbal au semnat o scrisoare deschisă în care transmit că nu vor mai răspunde cererilor de convocare, dacă Luis Rubiales, președintele Federației spaniole de Fotbal, nu demisionează: După tot ceea ce s-a întâmplat în cadrul ceremoniei de acordare a medaliilor după finala Cupei Mondiale feminine de fotbal, dorim să anunțăm că toate jucătoarele care semnează această scrisoare nu vor mai răspunde la convocările pentru echipa națională dacă actuala conducere nu va fi schimbată”.

Documentul cuprinde și declarația lui Jennifer Hermoso, jucătoarea sărutată de președintele Rubiales: ”Vreau să clarific faptul că, așa cum s-a văzut pe imagini, în niciun moment nu am fost de acord cu sărutul pe care mi l-a dat. Nu tolerez ca vorbele mele să fie puse la îndoială și cu atât mai puțin inventarea unor cuvinte pe care nu le-am spus”.

La acțiunea de protest au aderat inclusiv fotbaliști din prima ligă masculină, cum este Borja Iglesias de la Real Betis. El a informat că nu va mai juca pentru echipa națională, dacă Rubiales rămâne în funcție.

Șeful federației spaniole de fotbal a sărutat-o pe Hermoso la ceremonia de decernare a medaliilor de campioane, duminică, după ce Spania a câștigat Cupa Mondială. Finala a avut loc la Sydney, împotriva Angliei.

După ce imaginile s-au viralizat în mediul online, bărbatul a fost criticat de comunitatea sportivă internațională. Totuși, el a declarat că nu va renunța la funcție din cauza “unui sărut spontan, reciproc, euforic și consensual”. Guvernul spaniol a demarat o procedură legală prin care încearcă suspendarea sa din funcție, iar FIFA a lansat o procedură disciplinară.

Surse alternative: BBC, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday