“Operaţiunea a fost o lovitură fără precedent, împotriva uneia dintre cele mai influente organizații infracţionale din lume, în domeniul distribuției de cocaină, şi a vizat rețele infracţionale majore din Europa”, a precizat poliţia într-un comunicat. 

Autorităţile subliniază că este cea mai mare cantitate de cocaină confiscată, la nivel naţional, dintr-un singur container de transport și că fiecare cutie era marcată cu câte o siglă corespunzătoare unor rețele infracţionale. În total au fost identificate peste 30 de sigle diferite, însă poliția nu a spus exact care erau organizațiile implicate. 

Conform autorităţilor, organizația criminală din Ecuador, care se ocupa de distribuirea drogurilor către Europa, dispunea de o rețea vastă și folosea, ca spațiu de intrare pe continent, Spania, în principal porturile Algeciras și Vigo. 

Aceasta opera sub acoperirea unei firme internaţionale de comerţ cu banane, cu sediul în portul Machala, din Ecuador. Până în prezent, ar fi reuşit să expedieze până la 40 de containere pe lună, unele dintre ele conținând și transporturi de droguri, a declarat poliția.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday