Anunțul a fost făcut de Agenția Regională pentru Protecția Mediului (ARPA), care a explicat că miercuri în Milano au fost înregistrate 33 de grade Celsius, acesta fiind apogeul valului de căldură care a lovit Europa vara aceasta. Recordul anterior datează din 11 august 2003, când au fost 32,8 grade.

În zilele de 23 și 24 august, a fost emis un avertisment de temperatură extremă pentru întreaga regiune Lombardia, din care face parte și Milano. Atunci, mai multe orașe au înregistrat temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Lombardia nu este însă singura zonă din Italia care a înregistrat recorduri de temperatură. La Roma, de pildă, în iulie au fost 41,8 grade.

Valul de caniculă s-a manifestat și în alte state din Europa, unde s-au înregistrat temperaturi record, care au provocat incendii de vegetație, probleme pentru comunitățile locale, dar și pentru turiști. Și în Barcelona s-a înregistart, miercuri, tot o temperatură record pentru oraș, de 38,8 grade Celsius.

ARPA transmite că, de săptămâna viitoare, sunt așteptate furtuni puternice și scăderi bruște de temperatură, de 10 – 15 grade Celsius. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday