Creșterea economică de 0% pentru intervalul aprilie – iunie a fost în concordanță cu estimările publicate recent de economiștii germani. Față de aceeași perioadă a anului trecut, PIB-ul ajustat s-a contractat cu 0,2% în al doilea trimestru.

Consumul gospodăriilor a înregistrat și el o creștere zero în al doilea trimestru față de primul, iar cheltuielile publice au crescut cu 0,1%. De asemenea, investițiile de capital au crescut modest, în timp ce exporturile au scăzut cu -1,1%, se arată în raportul serviciului german de statistică.

Reamintim, de la un trimestru la altul, activitatea economică scăzuse cu -0,4% în T4 din 2022 și cu -0,1% în T1 din 2023, Germania intrând astfel în recesiune.

Banca națională a Germaniei se așteaptă ca economia să-și păstreze aceeași tendință și în al treilea trimestru, fără creșteri deosebite. De asemenea, estimează că producția industrială va rămâne slabă din cauza cererii externe scăzute.

Surse: Destatis, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday