Este pentru prima dată în istoria SUA când un fost președinte este fotografiat și procesat ca un infractor obișnuit, la toate celelalte trei procese Donald Trump beneficiind de un tratament special. Trump și-a publicat chiar el fotografia, care în registrele închisorii din Fulton (Georgia) corespunde inculpatului cu numărul P01135809. Aparent, fostul președinte încearcă să folosească momentul pentru a obține donații pentru campania sa electorală.

Donald Trump a fost trimis în judecată pentru 13 capete de acuzare, ca urmare a eforturilor sale de a inversa rezultatele alegerilor din Georgia din 2020. Printre acestea, grup infracțional organizat, comportament mafiot și solicitarea unui funcționar public să-și încalce jurământul.

Fostul președinte s-a prezentat joi seara, la ora locală 19.30, la închisoarea din Georgia, s-a predat, a fost arestat, a fost pus sub acuzare, iar apoi eliberat. Cauțiunea, în valoare de numai 200 de mii de dolari, a fost negociată în prealabil și acoperă doar costurile de judecată. Trump a fost de acord să nu folosească rețelele sociale pentru a se referi la ceilalți inculpați sau la martorii din dosar.

Cu puțin înainte să se predea, Trump și-a schimbat avocatul. Toți cei 18 inculpați din acest caz au termen până vineri la prânz să se predea pentru a fi puși sub acuzare. Procurorul districtual Fani Willis a cerut începerea procesului pe 23 octombrie.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday