Informația provine de la reprezentantul Direcției principale de informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării. Andrii Iusov a declarat pentru presa de stat din Ucraina că debarcarea a avut loc pe teritoriul peninsulei Crimeea, ca parte a unei operațiuni speciale, iar obiectivul acesteia a fost atins, fără pierderi în rândul forțelor ucrainene. Operațiunea specială continuă, nu putem dezvălui toate detaliile, dar există pierderi în rândul personalului inamic.

Oficialul ucrainean a mai transmis că “operațiunea specială” a fost desfășurată cu ajutorul Forțelor Navale ale Ucrainei și cu sprijin aerian. Deși nu au fost oferite detalii concrete, un canal de Telegram care distribuie informații referitoare la situația din Crimeea și citat de Ukrinform informează că în apropierea satului Maiak, din extremitatea vestică a Peninsulei Crimeea au fost raportate explozii.

Pe rețelele de socializare circulă, de asemenea, un videoclip care pare să arate o barcă cu motor de mici dimensiuni care se deplasa pe timp de noapte în apropierea coastei de vest a Crimeei. 

Operațiunea, pe care Reuters nu a reușit să o confirme în mod independent, reprezintă o “demonstrație rară” a capacității ucrainenilor de a organiza astfel de misiuni terestre pe teritoriul Crimeei, pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014 și pe care o controlează de atunci. 

Surse: Ukrinform, Pravda, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday