Principalele declarații ale premierului Marcel Ciolacu, în timpul ședinței de guvern: 

  • Am văzut primele demiteri în cazul tânărului care a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai. Aici nu vorbim doar de simple greșeli personale, ci despre lucruri grave care arată că sistemul nu a funcționat în situația unui ins oprit în trafic. 
  • Anumiți polițiști au devenit complici morali. Vreau să îi transmit domnului Cătălin Predoiu că are mână liberă să facă curățenie de sus până jos. Are dreptul să ia toate măsurile necesare pentru a arăta că în România este dreptate pentru toți.
  • Putem cumpăra orice aparat de care este nevoie, mai puțin onoarea, demnitatea și respectul pentru haina de polițist. 
  • În curând va începe școala. Poliția trebuie să stea mai puțin în birou și mai mult acolo unde este nevoie. Majoritatea oamenilor din poliție sunt corecți. Trebuie doar să îi lăsăm să își facă meseria. Trebuie să existe măsuri și proceduri clare ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. 

Amintim că, în urma verificărilor făcute după accidentul de la 2 Mai, în care doi tineri și-au pierdut viața după ce au fost loviți de o mașină condusă de un tânăr aflat sub influența drogurilor, s-a constatat că IPJ Constanța avea în dotare 12 aparate drug test, ce puteau fi folosite. Prin urmare, deși polițiștii aveau aparatura necesară la momentul opririi tânărului șofer, aceștia nu l-au testat, chiar dacă în mașina acestuia au fost găsite droguri. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday