Eșecul a fost pus pe seama unei defecțiuni la sistemul de propulsie al rachetei, care a fost distrusă în timpul zborului. Fragmentele s-au prăbușit în Marea Galbenă, Marea Chinei de Est și Oceanul Pacific.

Armata sud-coreeană a adunat o parte din resturi și, după ce le-a analizat, a informat că proiectarea satitului a fost prea rudimentară pentru a-și îndeplini funcția. Coreea de Sud, Japonia și SUA au condamnat misiunea, despre care au spus că a folosit tehnologia rachetelor balistice, fapt de încalcă rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU.

Consiliul Național de Securitate al SUA a transmis că încercarea Phenianului ”sporește tensiunile și riscă să destabilizeze situația de securitate din regiune. Acțiunea a implicat tehnologii care sunt direct legate de programul de rachete balistice intercontinentale”.

Coreea de Nord a informat, anterior, Japonia că vrea să lanseze un satelit, în ultima săptămână din august. Astfel, Paza de Coastă japoneză a emis atunci o avertizare de navigare pentru zone din Marea Chinei de Est și Marea Galbenă. 

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday