Informațiile au fost transmise de un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne:

“Având în vedere interesul absolut legitim asupra accidentului din Constanța, din dispoziția ministrului, Corpul de Control efectuează verificări la IPJ Constanța. La acest moment, pe baza datelor preliminare, sunt abilitat să vă comunic. Subliniez că aceste informații nu reprezintă raportul final, este o informare intermediară. 

Ca atare, în urma activităților de verificare, s-au constatat posibile aspecte de natură penală, abuz în serviciu, în cazul a trei polițiști, doi agenți și un ofițer. Printre altele, în contextul în care IPJ are în dotare 12 aparate drug test, s-a constatat că polițiștii aveau posibilitatea de a testa șoferul sau să-l ducă la spital pentru prelevarea de probe. Va fi sesizat Parchetul. 

Evaluarea preliminară a activității IPJ Constanța a determinat adoptarea măsurii de eliberare din funcție: adjunctul șefului IPJ Constanța, șeful Serviciului Rutier Constanța, șeful Poliției Mangalia, șeful Biroului Poliției Vama Veche. 

Așa cum a afirmat public, domnul ministru va lua în continuare fără nicio ezitare măsurile legale pentru protejarea cetățenilor. Cu privire la acestea urmează să fiți informați. Vă mulțumim.”

Reamintim, sâmbătă noapte, un tânăr de 19 ani, care s-a urcat drogat la volan a intrat într-un grup de opt tineri, doi dintre ei murind. Șoferul fusese anterior oprit de două ori de poliție. Nu a fost testat cu aparatul drug test, deși în mașina lui au fost găsite droguri.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday