Poliția Română informează că, la data de 23 august, polițiștii de la rutieră din București și Ilfov, împreună cu polițiștii de ordine publică, de la acțiuni speciale, de la poliția canină și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, au desfășurat o acțiune, în municipiul București și județul Ilfov, pentru prevenirea accidentelor de circulație cauzate de viteza excesivă și conducere sub influența alcoolului sau drogurilor.

În total au fost constatate 4 infracțiuni – conducerea unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, conducere sub influența unor substanțe psihoactive, conducerea unui autovehicul de către o persoană fără drept de a conduce și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

În urma raziei, polițiștii au reținut 12 permise de conducere, dintre care 8 pentru conducere sub influența alcoolului sub limita pentru infracțiune și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Autoritățile reamintesc șoferilor că, “în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday