Update ora 12:50: La construcția podului feroviar care s-a prăbușit lucrau câteva zeci de muncitori, dar informațiile privind numărul exact al acestora sunt contradictorii. Poliția a transmis că cel puțin 26 de persoane au murit.  Oamenii care locuiesc în apropierea șantierului au salvat câțiva muncitori răniți și i-au transportat de urgență la spital. Echipele de salvatori acționează în continuare la fața locului.

Știrea în forma inițială: Cel puțin 17 muncitori au murit și mai mulți au fost răniți, după ce un pod aflat în construcție s-a prăbușit, în nord-estul țării. Incidentul a avut loc în orașul Sairang din statul Mizoram, aflat la granița cu Bangladesh și Myanmar. Videoclipul și fotografiile postate pe rețelele de socializare arată structura ruptă, înconjurată de un nor gros de praf și fum.

Prim-ministrul Narendra Modi, care se află în Africa de Sud pentru summitul grupării economice BRICS, a transmis condoleanțe celor decedați în incident. Autoritățile au mai transmis că familiile muncitorilor care au murit vor primi câte 2.500 de dolari.

În ultimele luni, mai multe incidente de acest fel au avut loc în India. În iunie, un pod de beton cu patru benzi care era construit peste râul Gange, în statul Bihar din estul țării, s-a prăbușit pentru a doua oară în puțin peste un an, ridicând semne de întrebare cu privire la calitatea construcției sale. În octombrie anul trecut, un pod suspendat recent reparat a cedat în orașul Morbi din Gujarat, ucigând 135 de oameni.

Surse alternative : Reuters, Sky News, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday