Update: Vicepremierul ucrainean a declarat că 13 de mii tone au fost distruse în atacul rusesc cu drone. Acesta a adăugat că capacitatea de export a portului a fost redusă cu 15% în urma atacului și a adăugat: ”Rusia lovește sistematic silozurile și depozitele de cereale pentru a opri exporturile agricole”.

Armata Ucraineană a transmis, prin intermediul unui canal de Telegram: Inamicul a lovit instalații de depozitare a cerealelor și un complex de producție și transbordare, în regiunea Dunării. Un incendiu a izbucnit în depozite și a fost stins rapid. Pompierii continuă intervențiile”.

Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa, a precizat că atacul a durat trei ore, timp în care au fost distruse nouă drone Shahed lansate de militarii ruși. Nu au fost victime. Niciunul dintre oficialii ucraineni nu a precizat care din porturi a fost vizat de atac.

Militarii ruși au atacat și orașele Nikopol din regiunea Nipru și Herson din regiunea cu același nume. Șeful administrației militare din Herson a transmis că șase persoane au fost rănite.

Rusia a lovit de mai multe ori, în ultimele săptămâni, infrastructura portuară ucraineană de pe Dunăre, pentru a împiedica statul să transfere cantitățile de cereale în porturile românești. Reuters subliniază că cele mai importante două porturi ale Ucrainei sunt Ismail și Reni aflate în apropierea României. 

Surse: Reuters, Ukrinform

Sursa foto: Lepasik | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday