Conform primarului Moscovei și Ministerului rus al Apărării, o dronă a fost neutralizată și a lovit în cădere o clădire în construcție aproape de centrul capitalei, iar alte două drone au fost doborâte în districtele Mojaiskii și Khimki din regiunea Moscovei.

Referitor la drona care a lovit o clădire din Moscova, presa de stat relatează că în urma coliziunii, au fost sparte geamurile și la clădirile din apropiere. Din primele informații, nu sunt victime.

Oficialii ruși au descris atacul ca fiind “o altă încercare a regimului de la Kiev de a comite un atac terorist”. Ucraina nu comentează, de obicei, cine se află în spatele atacurilor din interiorul teritoriului rusesc.

Toate zborurile au fost suspendate miercuri dimineața devreme spre și dinspre aeroporturile din Moscova, o măsură care a fost luată în mod repetat în ultimele zile. A fost a șasea noapte consecutivă de atacuri aeriene asupra regiunii capitalei Rusiei.

Ca răspuns la informațiile privind dronele doborâte miercuri dimineața devreme, Departamentul de Stat al SUA a declarat că Washingtonul nu încurajează atacurile cu drone în Rusia. Oficialii americani au adăugat că este la latitudinea Ucrainei să decidă cum să se apere și că Rusia ar putea pune capăt războiului în orice moment prin retragerea din țara vecină.

Marți, Rusia a susținut că a doborât patru drone ucrainene în suburbiile Moscovei, iar aeroporturile din jurul capitalei ruse și-au suspendat temporar activitatea. Alte drone ar fi căzut ieri și în regiunea Briansk, dar și în Marea Neagră, lângă Crimeea.

Surse alternative: BBC, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday