Să ai grijă de clădirile din orașul tău presupune că trăiești într-o societate sănătoasă, conștientă și educată. La toate acestea, se adaugă și bunăstarea cetățenilor, lucru care în România lipsește, dar care poare fi suplinit prin sprijinul companiilor responsabile, așa cum este BICO Industries. Compania își propune să tragă un semnal de alarmă asupra numărului foarte mare de clădiri din țară care stau să cadă și, astfel, să se alăture demersului de reabilitare al acestora, donând proprietarilor și asociațiilor de locatari plase necesare pentru reabilitarea fațadelor. În felul acesta, proprietarii primesc o soluție viabilă și la îndemâna, cu ajutorul căreia pot aduce clădirile la cele mai înalte standarde europene.

Românii sunt inventivi în a semnaliza problemele din oraș prin tot felul de mijloace, însă fără a încerca să rezolva problema. Bico Industries schimbă paradigma și, prin lansarea campaniei Atenție NU cade tencuiala pune gratuit la dispoziția proprietarilor și asociațiilor de locatari, care deja au început să renoveze fațadele blocurilor, plase de fibră de sticlă. Tot ce trebuie să facă aceștia pentru a beneficia de produsele BICO este să se înscrie pe site, și să completeze un formular. Regulamentul campaniei poate fi consultat aici.

Mai mult decât atât, Bico montează în București, Timișoara și Piatra Neamț, în zone cu trafic ridicat, panouri de publicitate stradală cu QR coduri care odată scanate duc către site-ul campaniei unde oamenii pot înscrie clădirile. În final, departamentul logistic al companiei va verifica eligibilitatea celor înscriși și se va asigura că acele clădiri selectate ca fiind valide, vor primi plasele de care au nevoie pentru reabilitare. Compania va comunica public beneficiarii, pe măsură ce vor fi îndelinite condițiile legale.

În țară sunt 2.687 de clădiri cu risc seismic I și II, iar cele mai multe dintre aceste clădiri sunt în Capitală, arată datele Ministerului Dezvoltării. Conform legii, proprietarii au obligația să suporte costurile de reabilitare, în caz contrar riscă amenzi şi creşterea impozitelor cu până la 500%. Astfel, mersul prin București, dar și prin alte orașe mari din România a devenit o întreagă aventură pentru că la orice pas, locuitorii trebuie să se ferească de tencuiala care poate, în orice moment, să se desprindă de pe clădirile lăsate în paragină. Practic, mersul pe trotuar a devenit mai nesigur decât mersul pe stradă. În lipsa proactivității administrației publice, cetățenii străbat, defensiv, orașele, în drumul lor spre muncă, sperând că poate niciun accident nu se va întâmpla.

Mai departe de a asigura orașe mai sigure pentru locuitori, Bico Industries încurajează cetățenii să se implice în acest demers, prin semnalizarea clădirilor care au nevoie de donații, direct de pe site-ul campaniei. O hartă interactivă îi va ajuta să identifice clădirile și semnele cu “atenție cade tencuiala”, suținând, astfel, eforturile companiei de a face cunoscută cauza.

BICO Industries este liderul pieței de plasă din fibră de sticlă din estul Europei, oferind consumatorilor soluții personalizate pentru cerințele individuale. Campania Atenție NU cade tencuiala reprezintă deschiderea dialogului între companii, autorități și comunitate, contribuind la scopul comun de a salva cât mai mult clădiri vechi și a ținti spre reconstrucția României.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday