Meta își lansează instrumentul sub licența de cercetare, încurajând cercetătorii și dezvoltatorii să vină cu idei care pot contribui la îmbunătățirea sa. SeamlessM4T este prezentat ca fiind primul model de traducere AI multimodal și multilingv, care permite oamenilor să comunice prin vorbire și text în diferite limbi.

SeamlessM4T este capabil să recunoască aproape o sută de limbi, pe care le poate traduce vocal sau în scris în 36 de limbi, inclusiv în engleză.

Alături de SeamlessM4T a fost lansat și SeamlessAlign, “cea mai mare bază de date de traducere vocală și text”. Instrumentul Meta a fost antrenat folosindu-se de textul public disponibil pe internet, însumând 4 milioane de ore folosite pentru această activitate. 

Spre deosebire de celelalte instrumente de traducere, Meta spune că SeamlessM4T are capacitatea de a lucra cu un număr mai mare de limbi, este mai eficient și oferă traduceri calitative.

Meta a explicat că instrumentul său conține totuși erori și poate realiza traduceri care să includă discriminarea sau instigarea la ură, deși există un filtru care ar trebui să îndepărteze aceste probleme.

Surse: Comunicatul Meta, Tech Crunch

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday