Toto Cutugno a murit astăzi în jurul orei 16, la spitalul San Raffaele din Milano, unde era internat. Acesta împlinise 80 de ani în iulie. Casa de discuri Carosello Records a confirmat informația. Managerul său, Danilo Mancuso, a anunțat că “după o lungă boală, starea cântărețului s-a agravat în ultimele luni“.

În 2022 Toto Cutugno a anulat concertul pe care urma să îl susțină la Sala Palatului din cauza problemelor de sănătate. Organizatorii evenimentului au precizat atunci că sănătatea artistului s-a degradat din cauza afecțiunilor cronice, fiind anterior diagnosticat cu cancer metastatic la prostată. 

Cutugno a fost printre cei mai de succes cântăreți italieni, ajungând în fruntea topurilor atât ca interpret cât și ca producător și compozitor. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără “L’italiano”, “Donna, donna mia” și “Serenata”.

A devenit cunoscut în întreaga lume în special datorită colaborării din anii ’70 și ’80 cu Adriano Celentano. În 1990 a câștigat și concursul Eurovision cu piesa “Insieme: 1992”.

Surse alternative: Corriere della Sera

Foto: Yurii Zushchyk | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday