Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism arată că primul dosar a fost întocmit la data de 5 aprilie 2017, atunci când tânărul “a fost depistat de lucrători din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București pe o stradă din capitală, având asupra sa o foiță de hârtie de culoare albă și o punguță din material plastic transparent conținând cantitatea totală de 0,39 grame canabis”. 

Dosarul a fost clasat la finalul lunii octombrie 2019, cu motivarea că minorul, care nu avea 14 ani la data săvârșirii faptelor, nu răspunde penal.

Al doilea dosar a fost înregistrat în februarie 2022, când “aceeași persoană (având vârsta de 18 ani) a fost depistată de organele de poliție în incinta unui complex comercial din municipiul București având asupra sa un pliculeț din material plastic transparent ce conținea cantitatea de 0,68 grame canabis”.

Procurorii au renunțat la urmărirea penală în decembrie 2022, pe motiv că pedeapsa pentru deținerea de droguri pentru consumul personal este mai mică de 7 ani (în fapt, pedeapsa este între 3 luni și 2 ani sau amendă) și nu există “interes public în raport cu urmărirea faptei.” Soluția, se mai arată în comunicat, a fost confirmată de Tribunalul București pe 10.01.2023.

Comunicat integral DIICOT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday