Pompierii cred că este vorba despre persoane care au venit ilegal din Turcia, traversând râul Evros. Ruta este foarte populară în rândul imigranților care vin din Turcia, Siria și alte state din apropiere, către Uniunea Europeană.

În regiunea Evros din nordul Greciei, mai multe localități au fost evacuate în ultimele zile, iar serviciile de urgență desfășoară căutări pentru victime și supraviețuitori. În orașul Alexandroupolis, 65 de pacienți de la Spitalul Universitar au fost evacuați din calea flăcărilor pe un feribot. Conform IGSU, aici acționează și peste 50 de pompieri români, pentru localizarea și stingerea flăcărilor.

Spania se află, de asemenea, sub avertizări de căldură severă, iar salvatorii intervin de o săptămână pentru a controla incendiile care devastează pădurile din Tenerife. Peste 15 mii de hectare au ars, iar 12 orașe au fost evacuate. Serviciul național de meteorologie a avertizat că temperaturile ar putea depăși 40 de grade Celsius, în nord-estul și sud-vestul Peninsulei Iberice.

În Franța, regiunile sudice Rhone, Drome, Ardeche și Haute-Loire sunt vizate de alerte roșii de căldură. Autoritățile avertizează că ar putea opri diverse evenimente și închide unități publice, ca măsură de precauție. 40 de pompieri români se află în această țară și acționează pentru stingerea unui incendiu de pădure din localitatea Chanousse, în Alpii Francezi, precum și în insula Corsica.

Și în Italia, 700 de persoane au fost evacuate de pe insula Elba, tot din cauza incendiilor de vegetație. 16 dintre marile orașe ale țării se află sub alerte roșii de vreme caldă, inclusiv Roma, Milano și Florența.

Surse alternative: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday