Interesul persoanelor străine pentru anunțurile de angajare din Marea Britanie a crescut vertiginos de la introducerea sistemului de acordare de vize pe bază de puncte, în luna ianuarie 2021, potrivit unui sondaj realizat de site-ul american de angajare Indeed. Astfel, numărul persoanelor din afara Marii Britanii care au accesat anunțurile de angajare postate pe site au crescut cu 142% de la începutul anului 2021 și sunt acum la cel mai mare nivel din 2017.

Acest lucru se datorează, în parte, introducerii unui nou sistem de imigrație bazat pe puncte, care facilitează găsirea unui loc de muncă în țară pentru persoanele din afara Regatului Unit. Concret, sistemul acordă punctaje persoanelor străine care vor să ajungă în Marea Britanie în funcție de anumite criterii, precum cunoașterea limbii engleze, absolvirea unei facultăți, deținerea unei diplome de doctorat sau disponibilitatea de a accepta un loc de muncă într-un sector cu deficit de forță de muncă. Odată ce persoana respectivă obține 70 de puncte, se poate califica pentru obținerea unei vize.

Noua politică de imigrație a guvernului britanic funcționează așa cum trebuie, cerințele pentru muncitorii din afara UE fiind în general mai prietenoase după Brexit. Există o schimbare în direcția interesului extracomunitar față de locurile de muncă calificate, chiar și în IT. Asistăm la o distanțare a acestora față de rolurile ce implică mai puțină calificare, a declarat Pawel Adrjan, unul dintre realizatorii sondajului.

În general, un interes aparte a fost observat pentru locuri de muncă în centre sociale și pentru îngrijirea la domiciliu a persoanelor vulnerabile. Aproape 10% dintre cei ce vizualizează astfel de anunțuri de locuri de muncă trăiesc în țări din afara UE, față de 2% înainte de pandemie. Interesul este deosebit de mare în cazul persoanelor din Nigeria, India și Africa de Sud.

Spre comparație, interesul persoanelor din afara UE pentru locuri de muncă în țările din interiorul blocului comunitar a rămas neschimbat în ultimii ani, la 3%.

Sursa: The Telegraph

Foto: One Photo | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday