Update ora 21:30 Anwaar-ul-Haq Kakar, premierul interimar al Pakistanului a declarat că toți cei șase copii și doi adulți au fost salvați din telecabina care a rămas blocată deasupra unei râpe, în provincia Pakhtunkhwa din nordul țării.

Armata i-a recuperat pe primii doi copii cu elicopterul, care nu a mai putut, apoi, interveni din cauza lăsării întunericului, scrie DW. Între timp, la sol au fost instalate reflectoare de mare putere, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de informații. Celelalte șase persoane au putut fi coborâte pe cabluri folosite drept tiroliene, cu ajutorul unor operatori autorizați.

Update ora 17:50 Armata din Pakistan a reușit până acum să salveze patru dintre cei șase copii rămași blocați în telecabină, scrie CNN. Misiunea continuă pentru a aduce la sol, în siguranță, alți doi minori și doi adulți. Intervenția este îngreunată de vântul puternic.

O publicație locală a relatat că doi dintre copii și-au pierdut de mai multe ori cunoștința, dar și-au revenit. Echipa de salvare le-a oferit celor blocați medicamente pentru stările de greață și pentru inimă.

Știrea în formă inițială: Autoritățile intervin în acest moment pentru coborârea persoanelor blocate. Conform unui oficial aflat la fața locului, copiii foloseau telecabina pentru a ajunge la școala aflată în provincia Khyber Pakhtunkhwa. Un elicopter a fost trimis în zonă.

CNN scrie că aceasta leagă două comunități din zonă și este folosită de locuitori pentru a se deplasa, în special de copii pentru a merge la școală. Acestea nu sunt însă verificate constant, devenind nesigure. După incident, prim-ministrul interimar al Pakistanului a ordonat ca toate “telecabinele dărăpănate și neconforme” să fie închise imediat.

Conform autorităților, eforturile de salvare nu pot fi efectuate numai de la sol, din cauza înălțimii foarte mari la care se află telecabina. CNN scrie că autoritatea de gestionare a dezastrelor din țară a solicitat intervenția unui elicopter.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday