Armata Rusă susține că a doborât patru drone ucrainene în apropiere de Moscova, iar altele și deasupra regiunii Briansk, care se învecinează cu Ucraina. Corespondenții Reuters din zona Moscovei confirmă că au fost auzite patru explozii puțin după ora 3 dimineața. Conform oficialilor ruși, nu s-au înregistrat victime.

Una dintre aceste drone a fost doborâtă deasupra Krasnogorsk, un oraș de la marginea Moscovei, în nord-vest, unde se află și sediul guvernului regional din Moscova. Videoclipurile de la fața locului arată geamuri sparte la blocurile de locuințe și mai multe mașini avariate.

Spațiul aerian deasupra capitalei ruse a fost închis, iar trei aeroporturi din Moscova și-au suspendat zborurile în această dimineață.

Ministerul rus al Apărării mai susține și că două drone ucrainene, “care au încercat să atace Rusia”, au fost bruiate de sistemele rusești și s-au prăbușit în Marea Neagră, la 40 km nord-vest de Crimeea, noaptea trecută. Luni dimineața, rușii au mai raportat că două drone ucrainene ar fi fost distruse deasupra regiunii Belgorod, care se învecinează cu Ucraina.

Ucraina nu și-a asumat în mod direct responsabilitatea pentru vreunul dintre atacurile cu drone efectuate pe teritoriul rusesc, care s-au înmulțit în ultimele săptămâni. Duminică, cinci persoane au fost rănite după ce o dronă ucraineană a lovit o gară din vestul țării. Totodată, sâmbătă, un avion de luptă a fost avariat, în urma unui atac ucrainean cu dronă asupra unui aerodrom situat la sute de kilometri distanță de granița cu Ucraina.

Surse alternative: Reuters, Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday