Pe strada Khreshchatyk, din centrul orașului, oamenii pot observa blindate, tancuri și alte echipamente rusești de luptă aranjate ca într-o coloană de paradă militară. Localnicii speră ca obiectele prezentate să ridice moralul de luptă al militarilor ucraineni. 

Ucraina va sărbători ziua națională joi, 24 august, când va marca 32 de ani de când s-a desprins de URSS și și-a declarat independența. Tot joi se vor împlini un an și jumătate de când a fost invadată de Armata Rusiei.

Autoritățile au redus numărul și amploarea evenimentelor legate de Ziua Independenței, scrie Reuters, tocmai din cauza războiului. Sărbătoarea de anul acesta se suprapune cu desfășurarea contraofensivei ucrainene, care face progrese lente în sudul și estul țării. Oficialii ucraineni au transmis că avansul forțelor armate este împiedicat de terenurile minate de ruși, de liniile de apărare bine fortificate și de lipsa sprijinului aerian. 

Și anul trecut, în centrul orașului a fost organizată o astfel de ”paradă”, cu zeci de vehicule rusești de luptă. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday