Luni dimineață, 850 de persoane erau încă date dispărute în Maui după incendiul de vegetație care a distrus “în proporție de 80%” orașul Lahaina, conform primarului. Acesta a avertizat că bilanțul ”ar putea fluctua” în zilele următoare și că, până acum au fost confirmate 114 persoane decese.

Joe Biden va vizita, astăzi, insula Maui, a doua ca mărime din Arhipelagul Hawaii, pentru a vedea distrugerile și a sta de vorbă cu familiile victimelor și cu supraviețuitorii. The New York Times scrie că locuitorii insulei sunt foarte nemulțumiți de răspunsul inițial dat de Casa Albă și alte structuri federale, despre care spun că a fost unul lent.

Oficialii locali și federali încearcă, acum, să limiteze răspândirea în ocean a substanțelor chimice toxice rezultate după incendii, în condițiile în care în perioada următoare sunt anunțate ploi.

Surse: CBS News, The New York Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday