Potrivit platformei de servicii imobiliare britanice Rightmove, costurile ipotecare în creștere au determinat vânzătorii să își reducă așteptările cu privire la prețurile pe care le pot obține pentru proprietățile scoase la vânzare. Astfel, prețul mediu a scăzut cu 7.012 de lire sterline în această lună, ajungând la 364.895 de lire. Deși prețurile locuințelor de pe piață au scăzut după vârful din luna mai, prețurile medii sunt încă cu +19% mai mari decât în ​​august 2019.

Piața imobiliară din Marea Britanie, care a cunoscut o expansiune în timpul pandemiei, a dat semne de frânare pe măsură ce Banca Angliei luptă împotriva inflației ridicate cu o serie de majorări ale ratelor dobânzilor.

Sondajul Rightmove a arătat, de asemenea, că numărul tranzacțiilor imobiliare a scăzut cu -15% comparativ cu 2019, înainte de pandemie. Vânzările de case către cei care cumpără o locuință pentru prima dată au înregistrat un declin de -10%, iar chiriile au crescut cu +12% în ultimul an. 

Sursă: Reuters

Foto: David Calvert | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday