Berlinul îndeamnă astfel companiile să-și reducă dependența de China, iar guvernul examinează dacă actualul set de reglementări este suficient pentru a încuraja acest lucru. ”Evaluarea investițiilor a crescut enorm în importanță în Germania, Europa și la nivel internațional în ultimii ani”, se arată în documentul consultat de Reuters.

Conform noii legi, investițiile vor fi auditate pentru a stabili dacă investitorii obțin acces la bunurile sau tehnologiile unei companii naționale prin acorduri contractuale, nu prin cumpărarea de acțiuni, așa cum se întâmplă acum și care este deja reglementat.

Măsura propusă de guvernul german reflectă intenția mai amplă a Occidentului de a reduce dependența strategică față de China, pe care factorii de decizie politică au etichetat-o ​​drept ”reducerea riscului”. Aceasta vine pe fondul îngrijorărilor cu privire la creșterea expansiunii chineze în regiunea Indo-Pacific și cu privire la posibilele întreruperi mai lungi pe lanțul de aprovizionare.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday